Βελτιστοποίηση | SEO (Search Engine Optimization)

Τι είναι  το SEO; Ο ορός SEO προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Search Engine Optimization, που στα Ελληνικά μεταφράζεται ως “Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης” αλλά στην ουσία είναι η βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης. Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google και το Yahoo είναι η σημαντικότερη πηγή για την αύξηση των επισκεπτών μιας ιστοσελίδας.


 Προώθηση στις μηχανές αναζήτησης

seo-log238Για την προώθηση ενός web site αναλαμβάνουμε να βελτιώσουμε και τα web sites που ήδη έχετε , (τις θέσεις σας δηλ. στις μηχανές αναζήτησης π.χ. Google, Yahoo) έτσι ώστε, να αυξηθούν οι επισκέπτες, οι «πιθανοί πελάτες» και να έχετε περισσότερες πιθανότητες, να αυξήσετε τις πωλήσεις, των προϊόντων ή υπηρεσιών σας. Την υπηρεσία αυτήν την παρέχουμε σε μηνιαία βάση (ή και μια φορά) διότι οι μηχανές αναζήτησης συνεχώς αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο «ευνοούν ή αγνοούν» τα web sites τα οποία εμφανίζουν στον κατάλογό τους. Έτσι ενώ μπορεί να είστε στις τελευταίες σελίδες αποτελεσμάτων στις λέξεις ή φράσεις κλειδιά με τις οποίες οι πιθανοί πελάτες ψάχνουν να σας βρούνε, με την υπηρεσία SEO που σας παρέχουμε, θα μπορέσετε να είστε στις πρώτες 10-20 θέσεις στις αναζητήσεις του Google  για τις λέξεις (φράσεις) κλειδιά τις οποίες θα μας υποδείξετε. Μέσα από τη διαδικασία της βελτιστοποίησης SEO, καταφέρνουμε να φέρουμε το δικό σας web­site στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων που εσείς θέλετε.

  • Παράδειγμα: Έστω ότι έχετε μια επιχείρηση πώλησης οργάνων γυμναστικής, δεν θα σας ενδιέφερε η σελίδα σας να εμφανιζόταν στην 1η ή 2η σελίδα του Google όταν ο χρήστης θα αναζητούσε λέξεις κλειδιά όπως : “όργανα γυμναστικής”, ή και εξειδικευμένες λέξεις όπως “αλτήρες”, “πάγκος γυμναστικής” κλπ;

Αυτό  παρέχουν οι υπηρεσίες μας SEO – βελτιστοποίησης ιστοσελίδων. Κάτι τέτοιο φαίνεται απλή διεργασία, αλλά αν αναλογιστείτε οτι οι μηχανές αναζήτησης επιστρέφουν εκατομμύρια αποτελέσματα για τέτοιες λέξεις κλειδιά, μπορείτε να φανταστείτε τις συντονισμένες ενέργειες που χρειάζονται από τεχνικής πλευράς.

Δείγματα Βελτιστοποίησης

Μενού